Makovec

Buchta na tento víkend? Což takhle dát si … makovec.

Receptů na makovec jsem vyzkoušela vícero … s olejem, bez vajec, s nemletým mákem … ale tento je nejlepší. Je vláčný, jemný a rychle mizí 🙂

Dnes vložím přesný recept, protože si myslím, že si to makovec zaslouží.

Potřebné suroviny

62 g másla (Hery)

210 g cukru (v původním receptu je krupice, já dala mletý)

2 vejce

200 g mletého máku

210 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

375 ml vlažného mléka

Co s tím?

Máslo s cukrem vyšlehat (jak jsem použila mletý cukr, tak to ušlehat nešlo, bylo to pořád sypké, to ale ničemu nevadí), přidají se vejce a dál se šlehá, do této směsi postupně zašlehávat mouku, prášek do pečiva a mák spolu s mlékem. Vlila jsem do olejem vymazané formy na bábovku (nevysypávala jsem moukou). Peče se cca 45 minut na 160 st.

Makovec

Už jen dobré kafe nebo čaj a pochutnat si. Mňam.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *