Po dlouhé době zase jeden babiččin recept. Samozřejmě to není jen její recept, ale dělávala nám je a pak je nás i učila dělat. Pro smetanu zašla do studené komory do konve s mlékem sebrat smetanu, musí se přidat trocha vína (může se nahradit rumem), těsto se musí hníst, až se budou dělat puchýře, říkala 💓 Krásné vzpomínky 🙂
Recept:
250 g hladké mouky/flour
50 g tuku (Hera, máslo, sádlo…)/grease
50 g cukru moučky/powdered sugar
10 lžic smetany/cream
2 lžíce bílého vína nebo rumu/White wine or rum
▪️Uhníst hladké lesklé těsto, na kterém se dělají puchýře, nebo aspoň do leskla, chce to tak 5-10 minut hnětení.
▪️Vyválet na tenký plát, cca 3 mm.
▪️Rozkrájet na čtverce, ty párkrát naříznout.
▪️Smažit ve vyšší vrstvě tuku dozlatova z obou stran. Babička je vždycky různě proplétala 🙂
▪️Po usmažení sypat cukrem nebo v něm rovnou obalovat.