Recept na zapečené špagety přišel s manželem a taky je dnes vařil on s pomocí dcery. Je to naše celkem pravidelné jídlo, protože je jednoduché a chutné a není k němu potřeba moc ingrediencí.
Co patří do zapečených špaget?
špagety
tvrdý sýr (nejlepší je Gouda)
2 vejce
sůl
pepř
olej/sádlo
Nejdříve se uvaří špagety, použijte takové, které se nerozvaří. Když jsou špagety „al dente“, vymažte zapékací formu olejem nebo sádlem, špagety do ní vsypte. Vejce se rozšlehají se solí a pepřem, sýr se nastrouhá nahrubo. Použijte sýr, který se při zapékání rozteče. Dobrý se i uzený. Rozšlehaná vejce a větší část nastrouhaného sýra zamíchejte se špagetami. Nahoru pak nasypte zbylý nastrouhaný sýr.
Špagety pečte na cca 180 st.
Rajčata s cibulí
K těmto zapečeným špagetám patří rajčata s cibulí. V podstatě je to skoro rajčatový salát, ale je v něm víc cibule, nepřidává se voda a je více ostřejší, to znamená, že je více sladko-kyselý.
Po upečení už jen stačí naložit na talíř a nechat si chutnat 🙂