Tradiční páteční bramborák

Už je to tak, od podzimu do jara je bramborák naše tradiční páteční jídlo. Tedy naše, manželovo, já sním tak jeden 🙂

Co je potřeba k bramboráku?

brambory

česnek

sůl

pepř

majoránka

vejce

salám

polohrubá mouka

kmín

Příprava je jednoduchá, až na to škrábání a strouhání brambor 😉 V první řadě je tedy potřeba oškrábat brambory a pak je nastrouhat. Já strouhám na jemném struhadle, ale viděla jsem, že někdo strouhá na hrubém. K nastrouhaným bramborák se přidají všechyn ostatní suroviny, česnek se prolisuje (nebo nastrouhá), salám se nakrájí na jemné kostky, ostatní tak, aby byl bramborák dobrý 🙂

Těsto na bramborák

Voda z brambor se může slít, já to nedělám, vymačkám ji před nandáním těsta na pánvičku. Potom už jen stačí rozehřát sádlo na pánvi a smažit bramboráky. Chtějí smažit na středním plamenu, na moc rychle by se neprosmažily. Smažte pěkně dozlatova.

Bramborák

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *