Dostala jsem zbytek domácích paprik a ty jsou vždy nejlepší nejen k přímé konzumaci, ale i jako plněné, takže jsem toho využila a udělala plněné papriky.
Jak na plněné papriky?
mleté maso
rohlíky
mléko
rýže
sůl
pepř
majoránka
vejce
česnek
cibule
Rohlíky se namočí v mléku, přidají se všechny ostatní suroviny (rýže je samozřejmě uvařená, můžete použít zamražený zbytek) a vše se dobře promíchá. Paprikám se vykrojí vršek a vytrhnou se žebra, potom se naplní umíchanou směsí. Pekáč se vymaže sádlem, naplněné papriky se do něj vyskládají, trochu se podlijí vodou a dají se péct na 180 st, cca 1,5 – 2 hodiny. Když máte málo paprik, nebo je pečené někdo nemá rád, klidně udělejte pár masových koulí bez paprik.
Mezitím si připravím rajskou omáčku (z domácího protlaku nebo když jsou čerstvá rajčata v létě, tak z nich), až jsou papriky upečené, dochutím rajskou troškou výpeku z paprik, a samozřejmě domácí knedlík. I když někdo jí plněné papriky s rýží 🙂