Ražniči

nebo špíz? Asi je to jedno, hlavně, že je to jedlé 😀 Nevím proč, ale ražniči jsme nevařili stráááášně dlouho, ale najednou si na něho minulý týden manžel vzpomněl.

Jak na ražniči?

kousky vepřového masa

paprika

cibule

slanina

sůl

pepř

špejle (lepší jsou kovové jehlice)

Maso se nakrájí na větší kousky, paprika také na větší kousky, cibule na cca čtvrtky (záleží na její velikosti), slanina na střední kousky. Poté se na špejli střídavě napichují kousky masa, papriky, cibule, slaniny. Takto napíchané špejle se vloží do pekáče, osolí, opepří a dají se péct, cca 1-1,5 hodiny na 200 st. Po zapečení je otočte, ať se opečou z obou stran.

Příprava ražniči

Tímto skončila moje část práce, zbytek už vymyslel a uvařil manžel. Hranolky jsme nechtěli, tak manžel vymyslel pečené brambory s cibulí. Brambory oškrábal, nakrájel na kostky, cibuli na menší kousky, vše promíchal, osolil, kápl do nich trochu oleje a vody a dal je péct. V průběhu pečení je promíchával. Výsledek byl k ražniči výborný.

Ražniči

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *