Boršč

Já ho ještě nevařila, ale maminka ano, takže její recept 🙂

Jak na boršč?

30 dkg hovězího masa
30 dkg vepřového masa
30 dkg uzeného masa
2 klobásy
20 dkg hlávkového zelí
1 velká mrkev
1 kořen petržele
10 dkg kořene celeru
20 dkg červené řepy
1 velká cibule
2 rajčata/protlak/kečup
1 lžíce octa
sůl
pepř
celé nové koření
3 bobkové listy
1,5 l vývaru z masa
lžíce sádla
2 větší brambory
smetana

Nejdříve si uvaříme maso do měkka. Vyjmeme jej a necháme vychladit na talíři.

Vařené maso

Do hrnce si dáme nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer na kostičky, osolíme, zalijeme trochou vývaru a vaříme. Po chvilce přidáme bobkový list, pepř, nové koření, rajčata na kousky, sádlo a ocet. Asi po 10 minutách přidáme na nudličky nakrájené zelí, zbytek vývaru, brambory na kostičky a uvaříme doměkka.

Připravená zelenina

Nakonec přidáme nakrájené vařené maso, klobásy na kolečka, lehce promícháme, prohřejeme a podáváme. Na talíři si každý může do polévky přidat smetanu. Dobrou chuť!

Boršč

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *