Bramborová kaše

Když už jsem ji včera dala jako přílohu, tak bych ji mohla dát jako recept. Recept z Alcronu to asi není, ale je to typický návod, jak se má vařit, jen se nemusí vždy povést 😀

Jak uvařit bramborovou kaši?

brambory (typ B nebo C)

sůl

máslo

mléko (fajnšmekři mohou dát smetanu 😀 )

Brambory se oškrábou a dají vařit v osolené vodě. Uvaří se do měkka, rozmačkají co nejvíce do jemna, přidá se máslo a teplé mléko, ne studené, kaše se pak nepovede tak hladká, jemná. Vše se opět pořádně promíchá a prošlehá.

Příprava bramborové kaše

Ad studené mléko – ze zkušenosti mohu říct, že to až tak pravda není, ale možná to bude tím, že jsem se nikdy nesnažila dosáhnout absolutně hladkého výsledku kaše 😀

Bramborová kaše

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *