Jak na bramborový salát 2x jinak
brambory
kyselé okurky
zavařená paprika
vařená vejce
cibule
sůl
pepř
sterilovaný hrášek
majonéza
Základ na oba bramborové saláty je stejný. Uvaří se brambory ve slupce, které se nechají vystydnout, pak se oloupou a nakrájí na kostky nebo protáhnou přes mřížku. Dále se najemno nakrájí kyselá okurka. Vařené vajíčko se podobně jako brambory nakrájí nebo protáhne přes mřížku.
Bramborový salát bez majonézy
K základu se přidá nakrájená cibule, přilije se lák z kyselých okurek, osolí se a opepří. Vše se ještě nakonec zalije rozpuštěným máslem na zjemnění chuti.
Bramborový salát s majonézou
Zde se k základu přidá nakrájená paprika, hrášek bez nálevu a majonéza. Dobře promíchat, ale nerozmatlat 🙂