Výborné a jednoduché, co dodat. Je zvláštní, jak jen vyslovení názvu může vyvolat představu, že je něco složitého. Když se pak ovšem odhodláte si vůbec jen přečíst návod na přípravu, zjistíte, že to vůbec složité není. Hurá tedy na recept.
Co potřebujete k přípravě Chilli con carne?
mleté maso
cibule
česnek
koření na chilli noc carne nebo stačí jen mletý římský kmín a mletá paprika
mleté chilli
vařené fazole
rajčata
vařená kukuřice
sůl
pepř
hořká čokoláda
Mleté maso se osmaží na cibuli, osolí, opepří se, přidá se nastrouhaný stroužek česneku a koření. Do této směsi se přidají buď rajčata nakrájená na kostky (spařená a zbavená slupky) nebo rajčata z konzervy nakrájená na kostky, povaří se a přidají se vařené fazole, opět můžete využít fazole z plechovky. Vše se pořádně povaří, nakonec můžete přidat sterilovanou kukuřici.
Jestli je to přesně originál receptu nevím, ale většina jich udává tento návod na Chilli con carne, některé jsou bez kukuřice. V některých se do konečné směsi přidává hořká čokoláda, myslím, že to je originál recept. Já se přiznám, že ji nedávám, nechutná mně tam moc 🙂
Takto vypadá Chilli con carne na konci vaření (v závoji páry)
a takto než jsem ho stihla pořádně nafotit 😀
Chilli con carne plním do tortil a ještě přidám zakysanou smetanu.