Chilli con Carne

Výborné a jednoduché, co dodat. Je zvláštní, jak jen vyslovení názvu může vyvolat představu, že je něco složitého. Když se pak ovšem odhodláte si vůbec jen přečíst návod na přípravu, zjistíte, že to vůbec složité není. Hurá tedy na recept.

Co potřebujete k přípravě Chilli con carne?

mleté maso

cibule

česnek

koření na chilli noc carne nebo stačí jen mletý římský kmín a mletá paprika

mleté chilli

vařené fazole

rajčata

vařená kukuřice

sůl

pepř

hořká čokoláda

Mleté maso se osmaží na cibuli, osolí, opepří se, přidá se nastrouhaný stroužek česneku a koření. Do této směsi se přidají buď rajčata nakrájená na kostky (spařená a zbavená slupky) nebo rajčata z konzervy nakrájená na kostky, povaří se a přidají se vařené fazole, opět můžete využít fazole z plechovky. Vše se pořádně povaří, nakonec můžete přidat sterilovanou kukuřici.

Jestli je to přesně originál receptu nevím, ale většina jich udává tento návod na Chilli con carne, některé jsou bez kukuřice. V některých se do konečné směsi přidává hořká čokoláda, myslím, že to je originál recept. Já se přiznám, že ji nedávám, nechutná mně tam moc 🙂

Takto vypadá Chilli con carne na konci vaření (v závoji páry)

Chilli con carne

a takto než jsem ho stihla pořádně nafotit 😀

Chilli con carne před focením

Chilli con carne plním do tortil a ještě přidám zakysanou smetanu.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *