Čokoládové lanýže

Kdo miluje čokoládu, tak by je určitě neměl vynechat. Jen pozor na to, že se nějak záhadně odpařují 😀

Jak na čokoládové lanýže?

50 g smetany ke šlehání

30 g cukru krupice

70 g másla

100 g hořké čokolády

1 – 2 lžíce likéru amaretto

kakao nebo nastrouhaná čokoláda na obalení

Dělám rovnou z dvojité dávky!

Smetana, máslo a cukr se smíchají a zahřejí až se spojí s rozpustí. Jak je máslo rozpuštěné, přidejte čokoládu nalámanou na kousky a zase nechte rozpustit. Nakonec vmíchejte likér. Vymíchejte do hladké hmoty, kterou pak nechejte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.

Příprava „těsta“ na čokoládové lanýže

Druhý den pak tvořte lžičkami nočky, které hned obalujte v kakau nebo nastrouhané čokoládě. Čokoládové lanýže uchovávejte v ledničce, protože by se jinak roztekly.

Obalování lanýžů v kakau
Čokoládové lanýže

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *