Kdo miluje čokoládu, tak by je určitě neměl vynechat. Jen pozor na to, že se nějak záhadně odpařují 😀
Jak na čokoládové lanýže?
50 g smetany ke šlehání
30 g cukru krupice
70 g másla
100 g hořké čokolády
1 – 2 lžíce likéru amaretto
kakao nebo nastrouhaná čokoláda na obalení
Dělám rovnou z dvojité dávky!
Smetana, máslo a cukr se smíchají a zahřejí až se spojí s rozpustí. Jak je máslo rozpuštěné, přidejte čokoládu nalámanou na kousky a zase nechte rozpustit. Nakonec vmíchejte likér. Vymíchejte do hladké hmoty, kterou pak nechejte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
Druhý den pak tvořte lžičkami nočky, které hned obalujte v kakau nebo nastrouhané čokoládě. Čokoládové lanýže uchovávejte v ledničce, protože by se jinak roztekly.