Nazvat to koláčem je ne úplně vystihující, zase zákusek to taky není, takže si ho vyrobte a sami si to můžete definovat 🙂 Základ je jako linecké, čokoládová výplň je velmi podobná ledové čokoládě.
Jak na čokoládový koláč?
Těsto
hladká mouka
Hera/máslo
žloutky
mletý cukr
Náplň
300 g čokolády na vaření
60 g Hery/másla
350 ml smetany
Ze surovin na těsto se vytvoří těsto, které se nechá 30 minut odpočinout v chladu. Poté se vyválí a vloží na plech/pekáček. Okraje můžete trochu zvednout, aby se jakoby vytvořila mistička. Před pečením těsto propíchejte vidličkou na několika místech, aby se při pečení nenafukovalo, peče se na 180 st. dozlatova. Po upečení nechte korpus vychladnout. Než korpus vystydne, vytvořte náplň. V hrnci se za opatrného zahřívání rozpustí čokoláda s ostatními surovinami, jakmile je hmota hladká, není ji už potřeba zahřívat, nevaří se. Čokoládovou hmotu vylijte na korpus a nechte v lednici ztuhnout.