Asi si řeknete proč ďábelský, když katův šleh je sám o sobě pálivý. Ďábelský proto, že mně při sypání chilli ujela ruka 😀 Naštěstí se pálivost srazila bramboráčkama, které jsem uvařila jako přílohu. Možná si myslíte, že je toto jídlo složité, ale není, vůbec.
Jak na katův šleh?
maso (použila jsem krůtí)
sůl
pepř
cibule
jarní cibulka
paprika
mletá paprika
chilli
Maso se nakrájí na kousky a opeče se na sádle. Potom se osolí, opepří a přidá se nakrájená zelenina na proužky. Zelenina se nechá trochu změknout, následně se směs posype mletou paprikou a chilli, rychle se promíchá, aby paprika nezhořkla, a zalije se vodou. Katův šleh se nechá ještě chvíli probublat, odpařit vodu a je hotovo.
Původně jsem si myslela, že bych ještě katův šleh posypala čerstvě nastrouhaným křenem, ale to bych si ho nemohla dát k jídlu, protože byl fakt pálivý 🙂