Dal makhani

Indické jídlo z luštěnin a indický chléb s česnekem

Bohužel nebyla doma černá čočka, tak je z bílých fazolí, ale řekla bych, že to na chuti neubírá.

Recept:

1/2 hrnku černé čočky/black lentils
1/2 hrnku fazolí/beans
5 stroužků česneku/garlic
1 lžička nastrouhaného zázvoru/ginger
2 lžíce protlaku/tomato puree
1 lžička koriandru/cilantro
1 lžička kurkumy/turmeric
1 lžička chilli
1 lžička semínek římského kmínu/cumin
1 lžíce garam masala
1/2 hrnku jogurtu/yoghurt
1/2 hrnku smetany/cream
sůl/salt
ghí nebo máslo nebo olej/ghee, Butter or oil

Fazole a černá čočka se přes noc namočí a druhý den se uvaří s trochou soli doměkka. Česnek se utře se zázvorem. V misce se smíchá jogurt, smetana a koření kromě semínek římského kmínu. Na pánvi se rozehřeje ghí (nebo máslo, příp. olej), nechá se rozvonět římský kmín, potom česnek se zázvorem. Jakmile začne česnek zlátnout, přidá se a rozmíchá protlak. Pak se přidají fazole s čočkou a dobře se vše promíchá. Nakonec se zamíchá ochucený jogurt.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *