Domácí gnocci se špenátem

Znáte to všichni: „Což takhle dát si špenát? …“ Ano, ale s čím? Toť otázka 😀 Klasika jako bramborové knedlíky, špenát a maso k tomu je dobrá, ale dobrá je také změna. A gnocci jsem vařila snad jen jednou a to ještě nedopadly slavně 😀 Takže hurá na ně.

Jak na gnocci se špenátem?

2 hrnky vařených brambor

1 vejce

1 hrnek hladké mouky

3/4 lžičky soli

špenát

slanina

smetana

sůl

pepř

Brambory se uvaří ve slupce a nastrouhají najemno (nebo pokud máte zbytek mačkaných brambor, můžete je použít). Přidá se mouka, vejce a sůl, uhněte se těsto, vyválí se váleček, který se nakrájí na kousky. Nakrájené kousky těsta se mohou poválet přes hroty vidličky, aby byly proužkované 🙂 Gnocci se vaří v osolené vodě, hotové jsou jakmile vyplavou na povrch.

Příprava gnocci

Na gnocci se špenátem se nakrájí slanina na kostičky, lehce se opeče na olivovém oleji, potom se přidá spařený špenát, lehce se zase opeče, přidá se smetana. Omáčka se osolí, opepří a nakonec se přidají uvařené gnocci.

Příprava gnocci se špenátem

Vše se smíchá a je hotovo.

Domácí gnocci se špenátem

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *