Domácí müsli

Müsli, je křupavé, lehce sladké, chutné … mám na mysli to domácí, a můžete si do něj dát, co máte rádi. Třeba já v müsli nemám ráda rozinky. Samotné je mám ráda, ale jakmile se mají v něčem rozmočit, tak už je nemusím.

Müsli dle mých chutí

2 hrnky ovesných vloček (nebo i jiných)

1 hrnek slunečnicových semínek

1 hrnek strouhaného kokosu

trochu chia semínek

trochu lněných semínek

2 lžíce cukru krystal/krupice

85 ml oleje

60 ml medu

dál si přidejte, co chcete, třeba ořechy, jiná semínka, rozinky, sušené brusinky atd. Můžete přidat i čokoládu, jednou jsem ji dala před pečením, ale rozteklá mně v müsli nechutnala.

Přísady müsli

Pokud nemáte tekutý med, tak to dělám tak, že lehce ohřeju olej a v něm med rozpustím. Pekáč vyložím pečicím papírem, do něj nasypu všechny přísady a přileju olej s medem. Vše pořádně promíchám a dám péct na 170 st.

Domácí müsli před pečením

Ale je potřeba müsli hlídat a občas ho promíchat, aby se pěkně opeklo ze všech stran. Peču cca 20 -30 minut, poté nechám vystydnout, ale i při stydnutí je potřeba to promíchat, jinak müsli ztuhne v jeden kus 🙂

Domácí müsli

Müsli je výborné s jogurtem, mlékem nebo třeba i jen banánem.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *