Domácí rohlíky

Dlouhou dobu jsem se snažila najít ten pravý recept na pravé rohlíky, bohužel musím říct, že se mně to ještě pořád nepovedlo, ale tento recept je jeden z nejlepších a docela se kupovaným rohlíkům blíží, v čerstvém stavu jsou dokonce lepší než kupované, ale druhý den už to není ono. To nevadí, stejně se většinou sní čerstvé 🙂

Recept na domácí rohlíky

500 g hladké mouky

60 g sádla

10 g soli

6 g instantních kvasnic

285 ml vlažné vody

Vše se uhněte v hladké těsto, pořádně ho nechte prohníst (pokud používáte robot) nebo ho sami pořádně prohněťte. Potom ho nechte kynout, cca 90 minut. Poté z těsta odkrajujte větší kousky a z nich vyválejte trojúhelníky, které smotáte od širšího konce k vrcholu. Takto svinuté kousky těsta položte na plech a nechte kynout cca 20-30 minut.

Umotané rohlíky

Troubu si předehřejte na 230 st. Po nakynutí pečte rohlíky cca 10-15 minut v lehce zapářené troubě.

Domácí rohlíky

 


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *