Dlouhou dobu jsem se snažila najít ten pravý recept na pravé rohlíky, bohužel musím říct, že se mně to ještě pořád nepovedlo, ale tento recept je jeden z nejlepších a docela se kupovaným rohlíkům blíží, v čerstvém stavu jsou dokonce lepší než kupované, ale druhý den už to není ono. To nevadí, stejně se většinou sní čerstvé 🙂
Recept na domácí rohlíky
500 g hladké mouky
60 g sádla
10 g soli
6 g instantních kvasnic
285 ml vlažné vody
Vše se uhněte v hladké těsto, pořádně ho nechte prohníst (pokud používáte robot) nebo ho sami pořádně prohněťte. Potom ho nechte kynout, cca 90 minut. Poté z těsta odkrajujte větší kousky a z nich vyválejte trojúhelníky, které smotáte od širšího konce k vrcholu. Takto svinuté kousky těsta položte na plech a nechte kynout cca 20-30 minut.
Troubu si předehřejte na 230 st. Po nakynutí pečte rohlíky cca 10-15 minut v lehce zapářené troubě.