Každodenní fráze: „Co si dáme k večeři?“, kdo by ji neznal? Někdy jsem z toho pěkně otrávená, pořád vymýšlet, co si dát k jídlu, jenže ani já, ani rodina, hlady nebudeme. Někdy je tedy nejlepší kouknout do ledničky, vytáhnout staré dobré domácí pochutiny, pěkně je vyskládat na talíř a je hotovo. Když se k tomu ještě přidá doma pečený kvasový chléb, tak si pochutnáte líp než v několikahvězdičkové restauraci. K chlebu se časem dostanu, problém je v tom, že na něj většinou zadělávám ráno, kdy ještě napůl spím, a na foťák tak vždycky zapomenu 🙂
Cože jsem to z ledničky vytáhla?
klobása
staročeský špek
více druhů tvrdých sýrů
zavařená paprika (kapie) v oleji
nakládané okurky, nejlépe sladkokyselé
a hlavně domácí čerstvě vykopaný KŘEN
Vše se nakrájí na příjemně poživatelné kousky, křen se, pokud možno bez breku, nastrouhá :D, naskládá se to na jeden talíř, ukrojí se čerstvé pečivo a pak už se do toho můžete všichni najednou pustit 🙂
P.S. Jestli se vám podaří sehnat vše domácí, tak to bude bašta jedna báseň.