Ten už jsem neměla asi 100 let a když jsme odpoledne s dcerou přemýšlely, co uděláme k večeři, napadl mě domácí vlašský salát.
Co potřebujeme k vlašskému salátu?
vařené brambory
sterilovaná okurka
sterilovaná paprika
salám (točený, dobrý špekáček, prostě nějaký obyčejný)
sterilovaný hrášek
sůl
pepř
hořčice
worchesterová omáčka
ocet
majonéza
Brambory vařené ve slupce oloupu a propasíruju přes mřížku, salám nebo špekáček nakrájím na úzké proužky, stejně tak i okurku, papriku na menší čtverečky. Hrášek sliju z nálevu a nasypu k ostatnímu.
Osolím, opepřím, přidám lžičku plnotučné hořčice, lžičku octa, lžičku worchesteru. Nakonec přidám majonézu a zamíchám. Majonézy dávám tak akorát, aby salát nebyl suchý, ale ani samá majonéza.