Fazolový guláš mám ráda, ale nikdy jsem ho nevařila, dnes to tedy byla premiéra.
Bohužel mně před nějakým časem začal zlobit papiňák, takže jsem se pustila do vaření fazolí v klasickém hrnci. Večer předem jsem namočila fazole do vody a dopoledne je začala vařit. V papiňáku bych je vařila cca 1 – 1,5 hodiny, v klasickém hrnci jsem je musela vařit skoro 3 hodiny :-/ Nakonec se ale povedlo a fazole se dovařily. Ke konci vaření jsem k nim přidala klobásu nakrájenou na menší kousky.
Vedle na pánvi jsem osmažila cibuli, přidala mletou sladkou papriku a trošku koření do guláše a než se stihla paprika spálit zasypala jsem to celé hladkou moukou a udělala zásmažku. Celé jsem to poté vmíchala do hrnce s fazolemi, promíchala, dochutila a bylo hotovo.
Na to, že to bylo poprvé, byl výsledný oběd dobrý, ale jako moje maminka ho zatím neumím 🙂 Jestli máte radu, sem s ní, ráda se ho naučím ještě líp.