Fazolový guláš

Fazolový guláš mám ráda, ale nikdy jsem ho nevařila, dnes to tedy byla premiéra.

Bohužel mně před nějakým časem začal zlobit papiňák, takže jsem se pustila do vaření fazolí v klasickém hrnci. Večer předem jsem namočila fazole do vody a dopoledne je začala vařit. V papiňáku bych je vařila cca 1 – 1,5 hodiny, v klasickém hrnci jsem je musela vařit skoro 3 hodiny :-/ Nakonec se ale povedlo a fazole se dovařily. Ke konci vaření jsem k nim přidala klobásu nakrájenou na menší kousky.

Vedle na pánvi jsem osmažila cibuli, přidala mletou sladkou papriku a trošku koření do guláše a než se stihla paprika spálit zasypala jsem to celé hladkou moukou a udělala zásmažku. Celé jsem to poté vmíchala do hrnce s fazolemi, promíchala, dochutila a bylo hotovo.

Fazolový guláš

Na to, že to bylo poprvé, byl výsledný oběd dobrý, ale jako moje maminka ho zatím neumím 🙂 Jestli máte radu, sem s ní, ráda se ho naučím ještě líp.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *