Moje tělo se poslední dobou rozhodlo, že má moc rádo fazole, a tak na ně mám pořád chuť 😀 Měla jsem doma pálivou klobásu a chilli con carne bylo nedávno, chuť tedy vymyslela fazolový guláš. Minule když jsem ho vařila poprvé, uvařila jsem ho z fazolí v plechovce, ale není to ono, chce to čerstvě uvařené fazole.
Jak na fazolový guláš?
fazole
cibule
mletá paprika
koření na guláš
sůl
pepř
Fazole se namočí den předem do vody a nechají se přes noc bobtnat. Ráno se potom uvaří do měkka. Když jsou fazole uvařené, nakrájím cibuli na kostičky a osmažím ji na sádle. K osmažené cibuli přidám klobásu nakrájenou na kolečka a posypu to mletou paprikou a kořením na guláš, vše lehce osmažím, pozor nepřipalte papriku, a naliju na to uvařené fazole.
Zamíchám, dochutím solí a pepřem a nechám provařit. Vzhledem k pálivé klobáse jsem už nemusela přidávat pálivou papriku 🙂 Přikrojím čerstvý domácí chleba a je oběd nebo večeře hotová.