Francouzský toast

Zahlédla jsem recept na francouzský toast a protože jsem ho neviděla poprvé a všude pěli chválu, tak jsem ho vyzkoušela.

Jak na francouzský toast?

toastový chléb (nejlépe máslový)

1 vejce

70 ml smetany

muškátový oříšek

skořice

nové koření

hřebíček

badyán

máslo

Vejce se vyšlehá se smetanou a koření (mletým nebo nastrouhaným), na pánvi se rozehřeje máslo, toast se obalí v rozšlehaném vejci a na másle se opeče dozlatova.

Příprava francouzského toastu

Na talíři se toast pocukruje, zdobí zakysanou smetanou a meduňkou třeba a je hotovo.

Francouzský toast

Na rovinu, chuť je velmi podobná žemlovce, spíše bych řekla, že domácí žemlovka je chutnější 😀


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *