Takový krásný den, jako byl dnes, by bylo škoda nevyužít ke grilování. A tak se stalo. Včera jsme u řezníka koupili na grilování vepřovou krkovici a kuřecí prsa. Prsa kupujeme spíše kvůli dětem, ty krkovici moc nemusí, a přitom je tak dobrá.
Vepřová krkovice v barbecue marinádě
Marinádu dělám z:
barbecue omáčky
oleje (používám řepkový)
ostrého kečupu
nasekaného česneku
Tyto suroviny smíchám a krkovici do marinády naložím, stačí naložit přes noc nebo aspoň dopoledne. Pokud je krkovice čerstvá a z dobrého vepřového, pak by s ní neměl být problém 🙂
Kuřecí prsa v grilovacím koření
Marináda na kuřecí prsa je absolutně jednoduchá, skládá se z grilovacího koření a oleje. Prsa nakrájím na plátky, okořením grilovacím kořením a v misce naložím do oleje.
Během dopoledne jsem upekla domácí bagetky. V čase před obědem jsem rozpálila gril a začala maso grilovat. Začínám krkovicí, protože ta potřebuje víc času. K masu rovnou přidám i nějakou zeleninu, třeba papriku, cibuli, cuketku 🙂
Když je krkovice cca v půlce grilování, přidám kuřecí prsa, ta jsou rychle hotová. Maso se nesmí dělat v plamenu, jen v žáru, ale nějakému tomu plamenu se bohužel nikdy nevyhnete, protože okapává olej nebo marináda. Po ugrilování nechte maso chvíli odležet a pak už jen dobrou chuť.