Tak to jste ještě ne… Neee, budu slušná, ale fakt, je to žranice 😀 Klasický pečený vepřový bůček se zelím a knedlíkem je dobrý, ale mastný, tato verze vepřového bůčku tak mastná není. Sice jsem recept nazvala „grilovaný“, ale dnes jsem ho negrilovala, jen pekla v troubě, takže maso nebylo ovoněné z grilu, ale na tu grilovanou verzi se už těším, jen co bude tepleji 🙂
Jak na grilované bůčkové kostky?
vepřový bůček
směs koření (sůl, cukr, chilli, sladká paprika, římský kmín)
BBQ omáčka
máslo
med
Vepřový bůček se nakrájí na kostky, obalí ve směsi koření a poklade na mřížku (pekáče nebo grilu). V troubě jsem pak bůčkové kostky pekla na cca 200 st., v půlce pečení jsem je otočila. Tím, že jsou kostky na mřížce, tak mastnota z tuku pěkně odkapává do pekáčku pod mřížkou a tím není maso tak mastné. Na grilu to bude chtít grilovat opatrně, aby tuk nechytl a maso se nepřipeklo.
Po upečení se bůčkové kostky obalí v omáčce z BBQ omáčky, medu a másla a dají se v pekáčku ještě znovu péct. Na grilu je potřeba péct kostky v misce.
Přílohu jsme zvolili opečenou zeleninu (v případě grilování bych ji ugrilovala), salát a bagety.