Holandský řízek

Recept je podle normy ČSN z let dávných.

Recept:
800 g mletého masa/Minced meat
100 g mléka/milk
1 vejce/egg
sůl/salt
pepř/pepper
200 g tvrdého sýru/cheese
zelená petrželka/green parsley
—–
strouhanka/breadcrumb
vejce/egg
mléko/milk
hladká mouka/flour

▪️Nejlepší je maso umlít na velmi jemno, tvrdý sýr nastrouhat najemno, petrželku nasekat také najemno, vejce rozšlehat s mlékem, osolit, opepřit a dobře promíchat.
▪️Směs nechat chvíli uležet v lednici.
▪️Poté dělat placičky cca 5-7 mm vysoké, obalit v trojobalu jako řízek.
▪️Smažit z obou stran dozlatova.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *