Pomalu vařený hovězí guláš z nádherné kližky, co k tomu dodat? … Jen si zaslintejte 😀
Konečně můžu ukázat kližku, kterou jsem nedávno opěvovala. Guláš byl tak dobrý, že z něho nic nezbylo, manžel si dal dokonce dvakrát, k obědu a k večeři, děti si taky přidávaly. To potěší, když jídlo takto zmizí.
Co a jak na hovězí guláš?
hovězí maso (mám oblíbenou kližku nebo pupek)
cibule
sůl
pepř
sádlo
mletá paprika
pálivá mletá paprika
koření na guláš
mouka
U guláše platí pravidlo ´kolik masa, tolik cibule´.
Cibuli nakrájenou na větší kousky osmažím na sádle, ne do zlatova, ale až do hněda. Potom přidám na větší kousky nakrájené maso, opeču ho, krásně pustí šťávu. Když je maso zatažené, přidám obě papriky, koření na guláš, osolím a opepřím ho. Nakonec ho zaliju vodou do roviny s masem. Pak už stačí maso nechat pomaličku vařit a občas zamíchat. Guláš se vaří cca 4 hodiny.
Po uvaření guláš zahustím moukou rozkvedlanou v trošce studené vody. Guláš případně dochutím. Přílohou ke guláši je nejlepší domácí knedlík nebo čerstvě upečený domácí chléb a samozřejmě čerstvá cibule.