Jitrnicový prejt

Recept :
Vepřové maso (ovar) /Schweinefleisch
Vepřová játra /Leber
Kroupy/Hagelkorn
Sůl /Salz
Pepř /Pfeffer
Nové koření /Pimenta dioica
Zázvor /Ingwer
Cibule/Zwiebel
Česnek /Knoblauch
Majoránka /Majoran

🐽 Vepřové maso a kus jater uvařit doměkka (já vařila vepřové koleno).
🐽 Kroupy také uvařit doměkka.
🐽 Vařené maso a játra, čerstvá játra, cibuli a česnek pomlít.
🐽 Přidat kroupy, sůl, pepř, mleté nové koření, mletý zázvor a majoránku.
🐽 Přilít trochu vývaru a dobře dochutit.
🐽 Kdo má střeva, může je naplnit, já dala směs na pekáč a upekla ji celou najednou.

Na to, že to bylo poprvé, co jsem prejt vařila, tak byl fakt výborný. Příště bych přidala ještě více vývaru, směs hodně cucá 😀


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *