Kančí s rybízovou omáčkou, hovězí vývar s noky a hlávkový salát

Kančí maso bylo naloženo 5 dní v láku a ledničce. Taky bylo krásně jemné.

Recept:
kančí maso/boar
mrkev, cibule, celer, jalovec/carrot, onion, root celery, juniper
lák (750 ml vody, lžíce octu, nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl)/pickle (water, vinegar, allspice, whole pepper, bay leaf, salt)
rybízová marmeláda/currant jam
zakysaná smetana/sour cream

▪️Svařit lák a zalít jím maso s nakrájenou zeleninou, nechat několik dní naležet. ▪️Pak péct zakryté na 160 st. 5 hodin, ke konci odkrýt.
▪️Vyjmout maso a nové koření s pepřem a bobkovým listem.
▪️Zeleninu s výpekem a rybízovou marmeládou rozmixovat, povařit a vmíchat 2 lžíce zakysané smetany.
▪️Na talíři dozdobit zakysanou smetanou a černým rybízem nebo brusinkama.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *