Kanelbullar/Kanelsnegle

Recept:

Těsto:
3 lžíce mletého cukru/powdered sugar
1 kávová lžička kardamomu/cardamom
1 dcl mléka/milk
1 dcl smetany/cream
40 g droždí/yeast
400 g polohrubé a hladké mouky (1:1)/flour
110 g změklého másla/softened butter
špetka soli/pinch of salt
1 lžička prášku do pečiva/baking powder

Náplň:
75 g mletého cukru/powdered sugar
75 g změklého másla/softened butter
3 lžičky skořice/cinnamon

▪️Nechat vzejít kvásek, pak vše smíchat a 30-45 minut kynout.
▪️Mezitím smíchat směs náplně.
▪️Po vykynutí vyválet na tenčí plát, potřít náplní, srolovat a nití nakrájet kolečka cca 1 cm silná.
▪️Položit na plech, nechat chvíli vykynout.
▪️Mezitím rozehřát troubu na 170 st.
▪️Šneky potřít rozšlehaným vajíčkem, ale klidně na to můžete zapomenout jako já 😁, ono to není skoro poznat.
▪️Péct na 170 st. dozlatova.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *