Podle receptu z roku 1905.
Recept :
50 g másla /butter
4 žloutky /Egg yolk
70 g mletého cukru /powdered sugar
Citrónová kůra /lemon zest
30 g kvasnic/yeast
250 ml smetany 12%/cream
Špetka soli /pinch of salt
500 g hladké mouky /flour
2 lžíce rumu/rum
🥯 Z kvasnic, smetany a lžičky cukru nechat vzejít kvásek.
🥯 Máslo, žloutky, cukr a citrónovou kůru vyšlehat.
🥯 Do žloutkové směsi střídavě vmíchat mouku a kvásek, nezapomenout na sůl a rum.
🥯 Uhníst lehce tuhé těsto.
🥯 Nechat půl hodiny kynout.
🥯 Těsto vyválet, poklást čokoládou nebo marmeládou.
🥯 Překrýt druhým plátem těsta a přes náplň vykrojit koblihy.
🥯 Nechat hodinu kynout.
🥯 Poté smažit ve vyšší vrstvě tuku z obou stran.
🥯 Nakonec pocukrovat.