Krůtí stehno na jablkách a paprice

Kromě vařeného stehna třeba k rajské jsem zatím neobjevila lepší recept na krůtí stehno. A není nijak složitý.

Suroviny pro krůtí stehna na paprice a jablkách

krůtí stehno

cibule

papriky

jablka

sůl

pepř

mouka

kečup/ochucený rajský protlak

V původním receptu se krůtí stehno vykostilo a maso se pak nakrájelo na kostky, jenže kdo zná krůtí stehno ví, že je plné kostí a úponů a vykostit ho není žádná sranda, pokud tam nenecháte spoustu masa. Proto jsem si toto zjednodušila a vůbec to chuť nezmění. Nejdříve si nakrájím cibuli na střední kostky, osmažím ji na sádle a následně na cibuli opeču celé krůtí stehno, které pouze zbavím kůže. Pod tou je totiž spousta tuku (tedy pokud máte pořádné stehno :D). Než se stehno ze všech stran opeče, nakrájím si papriky na proužky a jablka na kostky. Když je stehno opečené, přidám jablka a papriky, osolím a opepřím vše a zaliju vodou.

Krůtí stehno po zalití vodou

Maso nechám vařit dokud nezměkne. Kdo má papiňák, může vaření urychlit. Když je maso měkké a jde pěkně od kostí, vyjmu ho na talíř a oberu ode všech kostí a šlach.

Uvařené krůtí stehno

Do omáčky přidám trochu domácího kečupu a pak ji zahustím moukou rozkvedlanou v troše vody, případně ochutím. Tím je hotovo. Jako přílohu dávám těstoviny.

Krůtí stehno na jablkách a paprice

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *