Ne, není to chyba na začátku C místo G, správně je Cordon a ne Gordon, to jsou věci, taky jsem to nevěděla a až dnes se dozvěděla 🙂 Navíc se prý pravý Cordon Bleu dělá z telecího masa. Tak proto je nadpis Kuřecí Cordon Bleu. S manželem jsme vzpomínali, jak jsme na něj chodili do restaurace během studia a jaká to byla super večeře. Přiznám se, že dneska už to tak suprově nevidím, mám jiné favority 🙂
Příprava kuřecího Cordon Bleu
kuřecí prsa
sůl
pepř
šunka
tvrdý sýr
vejce
hladká mouka
mléko
strouhanka
párátka
Kuřecí prsa se nakrájí na plátky a naklepou stejně jako při přípravě kuřecích řízků. Osolí se, opepří. Pokladou se plátkem šunky a kouskem tvrdého sýra, každý plátek masa se přehne napůl a konec se pomocí párátka sepne, aby se při obalování a smažení nerozpadl.
Takto naplněné kuřecí plátky se smaží stejně jako řízky, jen trochu opatrněji, aby se dobře prosmažily, ale nepřipálily.
Jako přílohu jsme dnes měli domácí hranolky, mrkvový salát, sterilovaný hrášek a kukuřici.