Kuřecí Cordon bleu

Ne, není to chyba na začátku C místo G, správně je Cordon a ne Gordon, to jsou věci, taky jsem to nevěděla a až dnes se dozvěděla 🙂 Navíc se prý pravý Cordon Bleu dělá z telecího masa. Tak proto je nadpis Kuřecí Cordon Bleu. S manželem jsme vzpomínali, jak jsme na něj chodili do restaurace během studia a jaká to byla super večeře. Přiznám se, že dneska už to tak suprově nevidím, mám jiné favority 🙂

Příprava kuřecího Cordon Bleu

kuřecí prsa

sůl

pepř

šunka

tvrdý sýr

vejce

hladká mouka

mléko

strouhanka

párátka

Kuřecí prsa se nakrájí na plátky a naklepou stejně jako při přípravě kuřecích řízků. Osolí se, opepří. Pokladou se plátkem šunky a kouskem tvrdého sýra, každý plátek masa se přehne napůl a konec se pomocí párátka sepne, aby se při obalování a smažení nerozpadl.

Příprava Cordon Bleu

Takto naplněné kuřecí plátky se smaží stejně jako řízky, jen trochu opatrněji, aby se dobře prosmažily, ale nepřipálily.

Smažení a přílohy Cordon Bleu

Jako přílohu jsme dnes měli domácí hranolky, mrkvový salát, sterilovaný hrášek a kukuřici.

Kuřecí Cordon Bleu

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *