Kuřecí závitek Itálie nebo Hoi-Sin

Původně jsem chtěla udělat kuřecí závitek plněný nějakou zeleninou, ale lečo mně přišlo moc řídké, tak jsem si řekla, že ho naplním sušenými rajčaty, to zase ale dělají všichni a navíc jsem je doma neměla. Pak jsem si uvědomila, že mám v lednici zbytek rajčatového pesta. A byl nápad na světě. Hoi-Sin už byl na doplnění, protože pesto došlo 🙂

Jak na kuřecí závitek?

kuřecí prsa

sůl

pepř

rajčatové pesto

schwarzwaldská šunka

parmezán

bazalka

Hoi-Sin omáčka

párátka

Kuřecí prsa jsem rozkrájela na plátky a naklepala je. Osolila, opepřila, natřela pestem, pokladla šunkou, bazalkou a kouskem parmezánu, proto název Itálie 🙂 Takto naplněný plátek jsem zamotala a konec propíchla párátkem, aby se závitek nerozbalil.

Protože bylo málo pesta, zbylé plátky jsem potřela Hoi-Sin omáčkou, zamotala a opět sepnula párátkem.

Závitky jsem pak dala do misek zvlášť, aby se nesmíchaly chutě, a dala je péct do trouby na 180 st.

Příprava kuřecích závitků

Ke kuřecím závitkům jsem uvařila bramborovou kaši.

Kuřecí závitek Itálie nebo Hoi-Sin

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *