Uvařit kuskus je velmi jednoduché, respektive, kuskus se vůbec nevaří, pouze se zalije horkou vodou. Pokud máte po ruce kuřecí prsa, pak je toto recept na rychlý oběd.
Jak tedy na kuskus?
kuskus
kuřecí prsa
mrkev
paprika
bujón
sójová omáčka
vejce
sůl
pepř
Do misky si nasypu kuskus, přidám kousek bujónu a zaliju to horkou vodou (poměr je napsaný na sáčku kuskusu). Celé se to nechá bobtnat až se vstřebá voda. Oškrábu si mrkev a nakrájím nebo pomocí škrabky naškrábu na tenké plátky, papriku nakrájím na tenké proužky. Kuřecí prsa rozkrájím na nudličky a opeču je na sádle, osolím, opepřím. Přidám zeleninu a také ji lehce opeču. Ke konci přidám trochu sójové omáčky na chuť a úplně nakonec vmíchám nabobtnalý kuskus a pořádně promíchám.
Dnes jsem ještě přidala vaječný trhanec. Ve sklenici jsem rozšlehala vajíčko, osolila, opepřila, vlila na rozpálenou pánev a z obou stran usmažila na trošce sádla. Usmažený trhanec jsem netrhala, ale nakrájela na kousky a vmíchala ho do kuskusu s masem a zeleninou.