Kuskus s kuřecím masem a vaječným trhancem

Uvařit kuskus je velmi jednoduché, respektive, kuskus se vůbec nevaří, pouze se zalije horkou vodou. Pokud máte po ruce kuřecí prsa, pak je toto recept na rychlý oběd.

Jak tedy na kuskus?

kuskus

kuřecí prsa

mrkev

paprika

bujón

sójová omáčka

vejce

sůl

pepř

Do misky si nasypu kuskus, přidám kousek bujónu a zaliju to horkou vodou (poměr je napsaný na sáčku kuskusu). Celé se to nechá bobtnat až se vstřebá voda. Oškrábu si mrkev a nakrájím nebo pomocí škrabky naškrábu na tenké plátky, papriku nakrájím na tenké proužky. Kuřecí prsa rozkrájím na nudličky a opeču je na sádle, osolím, opepřím. Přidám zeleninu a také ji lehce opeču. Ke konci přidám trochu sójové omáčky na chuť a úplně nakonec vmíchám nabobtnalý kuskus a pořádně promíchám.

Dnes jsem ještě přidala vaječný trhanec. Ve sklenici jsem rozšlehala vajíčko, osolila, opepřila, vlila na rozpálenou pánev a z obou stran usmažila na trošce sádla. Usmažený trhanec jsem netrhala, ale nakrájela na kousky a vmíchala ho do kuskusu s masem a zeleninou.

Kuskus s kuřecím masem a vaječným trhancem

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *