Kynutý motanec s čokoládou

Jak na kynutý motanec s čokoládou

25 g másla

65 g sádla

1/2 vanilkového cukru

špetka soli

1 žloutek

1/2 kostky droždí

500 g hladké mouky

250 ml mléka

100 g cukru moučka

muškátový oříšek

citronová kůra

čokoláda na vaření

V míse nechat vzejít kvásek, přidat všechny ostatní suroviny (máslo a sádlo rozpustit), uhníst těsto a nechat ho 1 hodinu kynout. Potom těsto rozválet, potřít čokoládou rozpuštěnou s kouskem sádla, smotat, nechat chvíli ztuhnout.

Váleček rozkrojit podélně na půl, půlky křížením smotat a spojit do kruhu. Nechat opět trochu nakynout, pak péct na 175 st. do růžova.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *