Lasagne

Když manžel slyšel, co je k obědu, tak prohlásil, že si připadá jako kocour Garfield 🙂 A taky tak dopadl, snědl většinu 😛 U jídla pak přemýšlel, že když to tak vezme, tak to jsou jen trochu jinak udělané špagety, má pravdu, ale chuť je úplně jiná.

Potřebné suroviny na lasagne

mleté maso

cibule

rajčata

bazalka

česnek

sůl

pepř

těstoviny (dají se použít jakékoliv, nejenom pláty na lasagne, ale s těmi je to originální)

sýr

Na bešamel:

máslo + olivový olej

hladká mouka

mléko

sůl

pepř

muškátový oříšek

Na sádle se osmaží cibule, k ní se poté přidá mleté maso. Když je maso osmažené, tak se osolí, opepří a přidá se mačkaný česnek, vše se zamíchá a přidají se na kostky nakrájená rajčata. Směs se nechá dusit, až se rajčata rozvaří. Nakonec se zamíchá čerstvě nasekaná bazalka.

Rajčatovo-masová směs

Příprava bešamelu je jednoduchá. Máslo s olivovým olejem se rozpustí, přidá se strouhaný muškátový oříšek a hladká mouka, vytvoří se zásmažka, do které se následně vmíchává mléko tak, aby vznikla hustá kaše – bešamel. Ještě se dosolí a opepří a je hotový.

Následuje už pak jen skládání vrstev do zapékací misky. Pokud máte těstoviny předem uvařené, tak můžete začít jimi. Já jsem použila těstovinové plátky na lasagne, takže jsem začínala vrstvit od směsi. Tedy vrstva rajčatovo-masové směsi, vrstva bešamelu, potom nevařené pláty na lasagne a znovu takto dokola, dokud máte dostatek surovin 🙂 Nahoru by měla přijít vrstva bešamelu, která se posype sýrem. Lasagne pečte alespoň 30 minut, aby se vše dobře propeklo a hlavně, aby nevařené pláty změkly.

Lasagne

P.S. Takhle se to u nás peče ve velkým 🙂

Lasagne pro 2 osoby 😀

Oprava, manžel říká, že to je porce pro mě a pro kocoura 😀 Hádejte, kdo je ten kocour.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *