Buchta na tento víkend? Což takhle dát si … makovec.
Receptů na makovec jsem vyzkoušela vícero … s olejem, bez vajec, s nemletým mákem … ale tento je nejlepší. Je vláčný, jemný a rychle mizí 🙂
Dnes vložím přesný recept, protože si myslím, že si to makovec zaslouží.
Potřebné suroviny
62 g másla (Hery)
210 g cukru (v původním receptu je krupice, já dala mletý)
2 vejce
200 g mletého máku
210 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
375 ml vlažného mléka
Co s tím?
Máslo s cukrem vyšlehat (jak jsem použila mletý cukr, tak to ušlehat nešlo, bylo to pořád sypké, to ale ničemu nevadí), přidají se vejce a dál se šlehá, do této směsi postupně zašlehávat mouku, prášek do pečiva a mák spolu s mlékem. Vlila jsem do olejem vymazané formy na bábovku (nevysypávala jsem moukou). Peče se cca 45 minut na 160 st.
Už jen dobré kafe nebo čaj a pochutnat si. Mňam.