Proč si ho kupovat, když se dá udělat doma a hlavně vím, z čeho jsem ho udělala. Není to nic složitého a hlavně je tááák dobrý 🙂
Jak na máslový toastový chléb?
1,2 hrnku vlažné vody
1/3 kostky kvasnic
1 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžíce rozpuštěného másla
3,5 hrnku hladké mouky
2 lžíce rozpuštěného másla na potření
Z vody, kvasnic a cukru se nechá vzejít kvásek, poté se do něj zamíchají ostatní suroviny a uhněte se hladké jemné těsto, které se nechá 1 hodinu kynout. Po vykynutí se těsto rozválí na placku a smotá do ruličky, která se vloží do máslem vymazané formy. Opět se nechá 1 hodinu kynout. Před koncem kynutí se rozehřeje trouba na 220 st. Nejdříve se chléb peče 15 minut, poté se přikryje pečicím papírem a peče se dalších 15 minut na 200 st.
Po upečení se chléb potře rozpuštěným máslem a nechá se vystydnout.
Kdyby bylo těsta o chlup víc, asi by udělal i tu pěknou čepici 🙂