Masové kuličky ve smetanové omáčce

Už dlouho jsem vídala spoustu receptů na různé masové kuličky a ve všech je vychvalovali, jak jsou úžasné. Taky jsem chtěla vyzkoušet něco jiného než sekanou, karbanátky, čevabčiči atd. Rozhodla jsem se tedy vyzkoušet následující recept na masové kuličky ve smetanové omáčce.

Co potřebujete na masové kuličky ve smetanové omáčce?

mleté maso

1 cibule

stroužek česneku

2 rohlíky

mléko

oregano

2 lžíce worchesteru

sůl

pepř

1 vejce

1/2 hrnku petrželky

Na omáčku:

1 hrnek kuřecího vývaru

2 lžíce oleje

2 lžíce hladké mouky

menší stroužek česneku

1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

sůl

pepř

šlehačka

parmezán

mozzarella

Dva rohlíky se natrhají na kousky, zalijí mlékem a nechají se změknou. Na změklé rohlíky se přidají ostatní suroviny (cibule najemno nakrájená, stroužek česneku nastrouhaný) a vše se pořádně zamíchá. Pak se tvoří menší kuličky, které se kladou na pekáč. Kuličky se nechají opéct z obou stran, z každé strany cca 10 minut na 200 st.

Vytvoření masových kuliček

Než se kuličky upečou, uvaří se omáčka. Do rozpáleného oleje se přidá česnek a vzápětí hladká mouka, vytvoří se zásmažka, do ní se opatrně za míchání vlije kuřecí vývar. Dobře míchejte, ať se nevytvoří hrudky. Do uvařené omáčky se pak vmíchá muškátový oříšek, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a nakonec se vmíchá šlehačka.

Uvařenou smetanovou omáčkou se polijí předpečené masové kuličky a pokladou se nakrájenou mozzarellou.

Masové kuličky před dopečením

Kuličky se dají dopéct do trouby na cca 30 minut.

Masové kuličky se smetanovou omáčkou

K masovým kuličkám se hodí jako příloha brambory (vařené, pečené) nebo hranolky.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *