Olivový bochánek

Recept mám od maminky, která ho dostala od jejich faráře, který je sám peče 🙂

Jak na olivové bochánky?

1/2 kg hladké mouky

100 ml olivového oleje

200 ml vlažné vody

1 kostka kvasnic

sůl

lžíce cukru

černé a zelené olivy

majoránka, oregano, pepř, bazalka

Z trochy mouky, vody, kvasnic a cukru se nechá vzejít kvásek, poté se přidají všechny ostatní suroviny, olivy nakrájené na kousky. Pepř, majoránka, bazalka, oregano je na uvážení každého. Já pekla bez. Uhněte se těsto, které se nechá nakynout. Poté se tvoří bochánky, nebo placky, ty se na plechu ještě chvíli nechají nakynout. Pečou se na 200 st. dozlatova.

Příprava olivových bochánků

Do části těsta jsem nedala olivy, ale sušená naložená rajčata, taky zajímavé 🙂

Bochánky olivové nebo se sušenými rajčaty

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *