Dnes vařila dcera, protože palačinky miluje, ráda je vaří, a hlavně je jejich největší jedlík 🙂 Sama si těsto připraví, sama je pak i smaží, je moc šikovná.
Z čeho děláme palačinky?
2 vejce
2 lžíce cukru (nebo 2 vanilkové cukry)
citrónová kůra
mléko
hladká mouka
špetka soli
voda (dobrá je bublinková)
Nejdříve se umíchají vajíčka s cukrem, pak se vmíchá nastrouhaná citrónová kůra a sůl. Následně se střídavě vmíchává mouka a mléko, hlavně ať se nenadělají hrudky, konzistence těsta je řídká, ale hustě řídká :D, to je pojem. Nakonec vmíchejte trochu vody, dobrá je bublinková. Těsto je dobré nechat aspoň hodinu odpočinout, mouka se nabobtná a těsto lehce zhoustne, můžete ho nechat odležet i přes noc.
Palačinky smažím bez tuku na elektrickém grilu tepanyaki. Dokonce jsem si pořídila i roztírátko na palačinky, ale nějak to s ním neumím, tak si vystačím s roztíráním naběračkou. Palačinky se dají samozřejmě smažit i na pánvičce nasucho nebo s tukem.
Díky citrónu jsou palačinky nádherně voňavé, jsou tenké a chuťově jsou srovnatelné s prodávanými palačinkami, ba spíš jsou lepší.