Pane Comodo – italský chléb

Jak na pane comodo – italský chléb

Můj nový objev a hned ? na první pohled ? Na recept jsem narazila tady na instagramu u @fattoincasadabenedetta ? s perfektním videem. Ale ne všichni si to z italštiny vytáhnou, tak si dovolím popsat recept česky ? Není to nic složitého, jen to trvá ?

Recept:

400 g mouky 0/flour 0

2 g sušeného droždí/dried yeast

1/2 lžíce cukru

8 g soli/salt

300 ml vlažné vody/water

Vše se smíchá, v míse se nechá odpočinout 15 minut pod igelitem, pak se opatrně rukou nebo stěrkou párkrát přetočí, znovu zakryje a teď už nastává hlavní kynutí v lednici 6-24 hodin. Já nechala 14 hodin.
Po vykynutí se těsto vyklopí na pomoučněný vál a opatrně se rukama vytahuje do obdélníku. Pak se přeloží po třetinách zeshora a po třetinách z boku. Opět se rukama vytahuje do obdélníku a zase se stejně překládá. Pak už se jen zformuje a vloží do mísy vyložené utěrkou. Zakryje a nechá se dalších 90 minut kynout.
Peče se v předem rozpálené formě s víkem. Nejdřív 30 minut na 230 st. přiklopené víkem, pak 20 minut na 220 st. odkryté. Po upečení zní při poklepání krásně dutě.
Chléb nechte dobře vychladnout, tedy jestli to vydržíte ?


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *