Pečená krůta

Maminka chová krůty, tedy chovala, bohužel jsem si přivezla poslední domácí krůty. Maminka se rozhodla jejich chov ukončit, už se nevyplatí je chovat a letos byly nějaké bídné, nechtělo se jim přibývat. Tak tedy domácí krůta naposledy 🙂

Jak na pečenou krůtu?

krůta

sůl

případně koření

Na pečenou krůtu není potřeba nic extra, stačí mít jen krůtu a sůl. Dobré je krůtu nasolit večer předem, ráno se pak dá péct. Záleží na velikosti, ale tentokrát byla malá, takže ji stačilo péct 2 hodiny na 200 st.

Napřed ji peču přikrytou poklicí, potom dozapékám bez poklice, aby byla krásně křupavá kůžička 🙂

Pečená krůta

Podle mně je pečená krůta nejlepší s rýží, ale dá se jíst i s vařenýma nebo pečenýma bramborama, bramborovou kaší, případně bramborovými knedlíky a zelím.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *