Dnes jsem se inspirovala včerejším obědem. Zní to složitě, ale je to jednoduché 😀 Včera jsem totiž nevařila, šla jsem na jídlo do restaurace. Dala jsem si hovězí flank steak se zeleninovým salátem a grenaille. Jídlo bylo výborné. Na dnešek jsem měla v plánu upéct vepřová žebra, která zbyla po odříznutí pečeně. Normálně si je dáváme s chlebem k obědu nebo večeři, ale už dopoledne jsem měla obrovskou chuť na zeleninu, tak jsem jen dokoupila polníček a vyrobila napodobeninu 🙂
Jak na pečená žebra na zeleninovém salátu?
vepřová žebra
polníček
rajčata
ledový salát
rukola
sladko-kyselá zálivka
sůl
pepř
olivový olej
Vepřová žebra se osolí a posypou grilovacím kořením. Trochu se podlijí a dají péct na cca 180 st. zakryté. Pečou se do měkka a až ke konci se odkryjí, aby se pěkně dopekly.
Ledový salát a rajčata se nakrájí na menší kousky, k nim se přidá rukola a polníček. Salát se zalije trochou sladko-kyselé zálivky. Na talíř se naloží salát, polije se olivovým olejem a nahoru se poklade obrané pečené vepřové maso.