Stará dobrá chutná klasika, ale možná jak pro koho. Myslím, že spousta lidí už na toto jídlo zapomněla, a přitom je tak dobré.
Jak na pečené brambory?
brambory
česnek
máslo, sádlo, Rama …
mléko
sůl
Celé brambory se umyjí, pozor, slupka se nechává. Umyté brambory se nakrájí na čtvrtiny nebo menší kousky, pokud máte velké brambory. Dají se péct ale i celé půlky, jen to trvá déle. Pokladou se na plech, na sucho, a dají se péct na cca 200 st. Jestli jsou hotové, testuju vidličkou a je to na nich i vidět, zezlátnou, naskáčou na nich puchýře 🙂
Na talíři je pak servíruji s mačkaným/strouhaným česnekem, solí a máslem. Místo másla můžete použít Ramu, sádlo nebo jiný tuk, který máte rádi. K pití se hodí vlažné mléko 🙂