Plněné papriky

Dostala jsem zbytek domácích paprik a ty jsou vždy nejlepší nejen k přímé konzumaci, ale i jako plněné, takže jsem toho využila a udělala plněné papriky.

Jak na plněné papriky?

mleté maso

rohlíky

mléko

rýže

sůl

pepř

majoránka

vejce

česnek

cibule

Rohlíky se namočí v mléku, přidají se všechny ostatní suroviny (rýže je samozřejmě uvařená, můžete použít zamražený zbytek) a vše se dobře promíchá. Paprikám se vykrojí vršek a vytrhnou se žebra, potom se naplní umíchanou směsí. Pekáč se vymaže sádlem, naplněné papriky se do něj vyskládají, trochu se podlijí vodou a dají se péct na 180 st, cca 1,5 – 2 hodiny. Když máte málo paprik, nebo je pečené někdo nemá rád, klidně udělejte pár masových koulí bez paprik.

Naplněné papriky

Mezitím si připravím rajskou omáčku (z domácího protlaku nebo když jsou čerstvá rajčata v létě, tak z nich), až jsou papriky upečené, dochutím rajskou troškou výpeku z paprik, a samozřejmě domácí knedlík. I když někdo jí plněné papriky s rýží 🙂

Plněné papriky

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *