Chtěla jsem uvařit pekingskou polévku, našla jsem si tedy recept, bohužel se mně moc nepovedla, minimálně vzhledově nebyla moc podobná originálu 😀 Chuťově to už bylo lepší.
Jak na pekingskou polévku?
zázvor
olej (měl by být sezamový)
chilli paprička
sójová omáčka
rýžový ocet
cukr
kuřecí vývar
bambusové výhonky
vejce
cibule
solamyl
Na oleji se osmaží nastrouhaný zázvor a rozkrojená chilli paprička, když pustí chuť, tak se vyjmou a do pánve se nalije vývar, sójová omáčka a rýžový ocet, přidá se cukr. Nechá se povařit, pak se přidají bambusové výhonky. Následně se vlije lehce rozšlehané vejce a nechá se povařit. A to je právě to, co se mně nepovedlo a na polévce nelíbilo. Nakonec se polévka zahustí trochou solamylu.