Smažený květák mám moc ráda, ale přiznám to, jsem líná ho vařit, nechce se mně s ním obalovat 😀 Ale občas se kousnu a tu lenost překonám, respektive chuť zvítězí nad leností. A dnes ten den nastal.
Jak na smažený květák?
květák
sůl
pepř
vejce
hladká mouka
mléko
strouhanka
Květák rozeberu na jednotlivé růžičky a v osolené vodě ho uvařím do měkka, ale nesmí se rozvařit. Do jedné misky dám hladkou mouku, ve druhé misce rozšlehám vejce se solí a pepřem, přidám mléko a hladkou mouku, vytvořím si řidší těstíčko,do další misky pak dám strouhanku. No a už to jede, v mouce obalit jednu růžičku, potom ve vaječném těstíčku, nakonec ve strouhance. Když jich mám obaleno víc, začnu smažit, ať se nečeká dlouho 🙂
Jako přílohu vařím mačkané brambory. Výborná je chuťově ke smaženému květáku i červená řepa.