Smetanový pekáč

Abych to správně nazvala, byl by nadpis docela dlouhý, proto jsem zvolila jednoduchý výraz. Správně by to tedy bylo „zapečené vepřové plátky se smetanovými bramborami v jednom pekáči“. Trochu dlouhé, že? 😀 Naštěstí je příprava kratší.

Takže jak na smetanový pekáč?

brambory

vepřové maso (klidně i kuřecí)

cibule

sůl

pepř

smetana

tvrdý sýr

vegeta

Brambory jsem pořádně umyla a nakrájela na silnější plátky (cca 7 mm), tyto plátky jsem pak vyskládala do vymazaného pekáče a lehce je osolila, ne moc. Plátky brambor jsem pokladla plátky cibule a navrch na to položila naklepané vepřové plátky, samozřejmě osolené a opepřené. Nakonec jsme vše zalila smetanou smíchanou s troškou vegety na ochucení, proto se brambory moc nesolí, protože nasáknou sůl ze smetany.

Příprava smetanového pekáče

Pekáč se šoupne do trouby a nechá se pomalu péct (170 st.). Když je smetana trochu víc vypečená, posype se pekáč nahoře tvrdým sýrem a nechá se to dopéct.

Smetanový pekáč

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *