Švédské jitterbuggare

Že nevíte co si pod tím představit? Sladké pečivo. Česky bych to nazvala sušenky se sladkým bílkovým sněhem. Příprava je jednoduchá, jen se musí vždycky chvíli nechat jednotlivé části ztuhnout v ledničce.

Jak na jitterbuggare?

4,5 dcl hladké mouky

1 dcl mletého cukru

200 g másla, Hery

1 žloutek

na náplň:

2 bílky

1 dcl cukru

Máslo se nechá změknout, poté se z ostatních surovin uhněte těsto, které se dá na 30 minut do ledničky odležet a trochu ztuhnout. Na náplň se vyšlehají bílky do tuhého sněhu, do kterého se pak zašlehá cukr. Z půlky odleželého těsta se vyválí obdélník cca 16 x 30 cm, na výšku cca 0,5 cm, který se pomaže polovinou bílkového sněhu.

Příprava jitterbuggare

Namazaný plát se stočí jako roláda a nechá se další půlhodiny ztuhnout v ledničce. Poté se krájí na cca 1-2 cm široké plátky, které se na plocho kladou na plech.

Zamotání plátu
Krájení na plátky

Peče se v troubě na 175 st. cca 12 – 15 minut.

Švédské jitterbuggare

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *