Že nevíte co si pod tím představit? Sladké pečivo. Česky bych to nazvala sušenky se sladkým bílkovým sněhem. Příprava je jednoduchá, jen se musí vždycky chvíli nechat jednotlivé části ztuhnout v ledničce.
Jak na jitterbuggare?
4,5 dcl hladké mouky
1 dcl mletého cukru
200 g másla, Hery
1 žloutek
na náplň:
2 bílky
1 dcl cukru
Máslo se nechá změknout, poté se z ostatních surovin uhněte těsto, které se dá na 30 minut do ledničky odležet a trochu ztuhnout. Na náplň se vyšlehají bílky do tuhého sněhu, do kterého se pak zašlehá cukr. Z půlky odleželého těsta se vyválí obdélník cca 16 x 30 cm, na výšku cca 0,5 cm, který se pomaže polovinou bílkového sněhu.
Namazaný plát se stočí jako roláda a nechá se další půlhodiny ztuhnout v ledničce. Poté se krájí na cca 1-2 cm široké plátky, které se na plocho kladou na plech.
Peče se v troubě na 175 st. cca 12 – 15 minut.